Proje geliştirmede Agile ve Scrum yaklaşımları

Proje geliştrimede agile(çevik) y ve scrum(hamle) yaklaşımları tüm dünyada kabul gören bir yaklaşımdır. Her projede olduğu gibi yazılım projelerinde de agile yaklaşımlarını gözterek  ve scrum modelini göre proje gelişirmek çok önemlidir. Önemi, hızlı proje geliştirme ve kaynakların verimli kullanımını sağlamasıdır. Bence her proje üreten firma, proje yöneticileri bunu uygulamalıdır. Ben bu konuyla ilgili  http://www.agileturkey.org/ adresindeki webiner videosunu paylaşmak istiyorum..

Yazılım projelerinde agile yaklaşımını uygulamak için TDD(Test Driven Development) ve yazılım tekniklerinin(Pattern, Domain Driven Design) benimsemek, öğrenmek gerekir. TDD hakkında bu makale az da olsa bilgi veriştim... Bu webiner programını aşağıdan izleyebilirsiniz.  Ayrıca bu Pattern ve yazılım tekniklerini bu linktende bakabilrisiniz.

 

Agile yaklaşımı Scrum ücretsiz Webineri from Altuğ Bilgin Altıntaş on Vimeo.

Add comment

The file '/Custom/Widgets/Calendar/widget.cshtml' does not exist.The file '/Custom/Widgets/Category list/widget.cshtml' does not exist.The file '/Custom/Widgets/Tag cloud/widget.cshtml' does not exist.The file '/Custom/Widgets/Page List/widget.cshtml' does not exist.The file '/Custom/Widgets/Month List/widget.cshtml' does not exist.